Wat is een software-engineer?

Wat is een software-engineer?

Wat is software? Simpel gezegd, het is een reeks instructies en informatie die de computer precies vertellen hoe een bepaalde taak moet worden uitgevoerd. Terwijl dit in een fysieke machine wordt bereikt door de machine fysiek te installeren (wat zich in de meeste gevallen niet vertaalt in wat software wordt genoemd), wordt dit in een virtuele machine bereikt door een proces dat "virtuele machine-bewerking" wordt genoemd. Wat hier in feite gebeurt, is dat een applicatie wordt uitgevoerd in een besturingssysteem, en wanneer het voltooid is, neemt het proces de vorm aan van een bestand / gegevens die naar een locatie naar keuze worden geschreven en vervolgens worden gelezen door de juiste software. (dus de term "software"). Aan de andere kant wordt dit bij een supervisor weergegeven door een programma of applicatie die als een virtuele machine op een andere computer is geïnstalleerd, net zoals je een softwarelicentie hebt voor iets dat via internet wordt gedownload.

wat is een software

Dus, in een notendop, wat is een software-engineer eigenlijk? Software-ingenieurs maken als geheel deel uit van de informatietechnologie (IT) -gemeenschap, maken applicaties en repareren computerhardware. Deze personen werken doorgaans meer "achter de schermen", helpen bij het creëren van nieuwe softwareoplossingen en verbeteren en verfijnen de oplossingen die al binnen het bedrijf bestaan. Omdat er meestal geen directe communicatielijnen zijn tussen software-ingenieurs en softwareproducenten, worden ze vaak gezien als voortrekkers van de meest geavanceerde technologische veranderingen binnen hun vakgebied. De term "software-engineer" wordt dus vaak op een nogal vage manier gebruikt om een reeks posities te beschrijven die in wezen om technologie draaien.

Enkele bekende software-ingenieurs zijn onder meer Bill Atkinson, Robert Kahn, Doug Ellis, Waltppe Heldorf, John Grace, Frank Kern en Ray Narayan. Interessant genoeg zijn er eigenlijk veel andere groepen mensen die netjes in deze categorie passen. Deze ingenieurs zijn onder meer netwerkingenieurs, systeemontwerpers, netwerkspecialisten, databaseontwikkelaars, webontwikkelaars en softwaretesters. Hoewel hun functiebenamingen van bedrijf tot bedrijf kunnen verschillen, blijven hun rollen over de hele linie hetzelfde. In feite overlappen veel van de functies die we beschouwen als binnen dit vakgebied, in feite overlap tussen verschillende andere velden naarmate we door de tijd vorderen.

Klik hier voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=00Gc77rHMKs