Wegwerphandschoenen – Voor- en nadelen

CleanProduct.nl – Voor- en nadelen

wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen zijn ideaal om de handen te beschermen tegen besmetting. Ze moeten echter met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt en moeten worden gekocht bij een gerenommeerde leverancier. Goedkope handschoenen bevatten vaak vulstoffen, die giftig kunnen zijn voor dragers. Bovendien verminderen ze de sterkte van de handschoen en maken ze deze vatbaar voor scheuren. Ook varieert hun effectiviteit.

Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van het materiaal bepaalt de treksterkte, de hoeveelheid kracht die nodig is om de handschoen te breken. Hoe hoger de treksterkte, hoe beter. Houd ook rekening met de verlenging van de handschoenen, want hoe groter de verlenging, hoe beter de elasticiteit. Er zijn verschillende soorten wegwerphandschoenen, zoals die voor algemeen werk, medisch onderzoek en die voor risicovolle situaties. Over het algemeen zijn wegwerphandschoenen voor algemeen gebruik vier tot zes mil dik en ongeveer negen-en-een-halve inch lang, terwijl wegwerphandschoenen van onderzoekskwaliteit acht mils dik zijn en wel 12 inch lang kunnen zijn.

Wegwerphandschoenen worden gebruikt in een groot aantal industrie├źn, zoals foodservice, catering en medische instellingen. Deze handschoenen zijn vaak vereist door nationale en lokale gezondheidscodes om werknemers te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan schadelijke chemicali├źn. Evenzo kunnen wegwerphandschoenen door kappers worden gebruikt om hun handen te beschermen tegen schade veroorzaakt door bepaalde haarverzorgingsproducten.

Site bezoeken voor meer info: CleanProduct.nl