Voordelen – 10 tips voor het gebruik van één-op-één spreekvaardigheid in interviews voor communicatietraining

communicatie training

Voordelen – 10 tips voor het gebruik van één-op-één spreekvaardigheid in interviews voor Sinds 2004 partner in persoonlijke groei! – Anker & Kompas

Anker & Kompas

Clicky

WhatsApp ons

1
Stel je vraag via WhatsApp
Powered by Join.chat

Effectieve communicatie (communicatie) – is essentieel voor sociale ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en persoonlijkheidsontwikkeling bij jonge kinderen en volwassenen. Effectieve communicatietraining (CGT) is de meest effectieve en krachtige interventie in het leven van jongeren. Functionele communicatie (FCT) is een gestructureerd proces van het aanleren van relevante en nuttige communicatie op een intuïtieve, natuurlijke manier aan mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) en andere leerproblemen.

CGT kan helpen bij het aanleren van taalvaardigheid, leesvaardigheid, fijne motoriek, fysieke bewegingsvaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden en communicatieve vaardigheden. Een voordeel van effectieve communicatietraining is dat het de communicatie en sociale interactie van het individu met anderen verbetert. Het bouwt zelfrespect op, biedt de mogelijkheid om relaties met leeftijdsgenoten op te bouwen en vergemakkelijkt de communicatie en sociale interactie. Met de juiste training verbetert de communicatie niet alleen tussen collega's, maar ook tussen individuen en groepen.

In een recent onderzoek, mede gesponsord door het NIMH (National Institute of Mental Health), kan communicatietraining de prestaties van mensen met autisme helpen verbeteren. De studie onderzocht de effecten van CGT, een van de meest voorkomende vormen van communicatietherapie, op autismegerelateerd gedrag bij volwassenen met ASS. De studie vond significante verbeteringen in sociaal netwerkgerelateerd gedrag, interacties met anderen op de werkplek, en baanbehoud en het verwerven van vaardigheden. De studie werd gepubliceerd in de editie van maart 2010 van het Journal of Applied Psychology: Psychological Review.

Klik hier: Anker & Kompas