Tips voor succesvolle oudergesprekken met uw kinderen

Tips voor succesvolle oudergesprekken met uw kinderen

Wanneer u Training en acteursbureau – Hetsen & Visschers voert met uw kinderen, vergeet dan niet om kalm te blijven en op de hoogte te blijven van non-verbale reacties. Spreek op ooghoogte en houd oogcontact, en vraag uw kind wat het u wil vertellen. Zorg ervoor dat u naar gevoelens vraagt en neem niets aan. Herhaal wat je hebt gehoord en zorg ervoor dat je verduidelijkt of je het goed hebt begrepen. Het zal je misschien verbazen dat je je hele leven al aannames hebt gedaan! Als u deze tips in gedachten houdt, worden uw gesprekken met uw kinderen veel gemakkelijker en effectiever.

oudergesprekken

Probeer op een niet-bedreigende manier met uw kind te praten. Vermijd lezingen of praten over uw kind, waardoor ze de neiging hebben om af te stemmen. Probeer in plaats daarvan op een leuke manier een gesprek aan te gaan door naar uw kind te luisteren. Uw kind zal waarschijnlijk een waardevolle les van u leren, en u zult hun standpunt beter kunnen begrijpen en waarderen. Het belangrijkste voor uw kind is echter het gevoel gehoord te worden.

Stel grenzen. Hoewel ouders zich misschien op hun gemak voelen om on-the-fly met u te praten, moet u proberen een tijd af te spreken om elkaar te ontmoeten. Grenzen stellen is belangrijk voor uw kind en de verzorger. Het helpt je om je op je kind te concentreren. Het maakt het ook voor jullie allebei makkelijker. Als je een moeilijk gesprek hebt, zorg er dan voor dat je jezelf wat tijd geeft om de informatie te verwerken voordat je met de ouder in gesprek gaat. En vergeet niet om uw kind een compliment te geven.

Meer weten? Klik dan hier: Hetsen & Visschers