Hoe u het vermogen van uw auto kunt verbeteren

Autotuning is de subtiele aanpassing van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks specifieke prestatiebehoeften dan die waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. Gewoonlijk is dit gerelateerd aan motorvermogen en / of dynamische prestaties, maar auto’s kunnen ook worden gewijzigd om een verbeterde brandstofverbruik, een betere vermogenslevering, een soepelere overgang of betere betrouwbaarheid te geven.

Sommige auto-tuning is puur gerelateerd aan het uiterlijk, terwijl andere meer betrokken zijn bij het handhaven van de integriteit van het voertuig. De mate waarin een bepaalde auto-tuning het voertuig kan beïnvloeden en hoeveel hangt af van het doel, de bedoeling en de aard van de wijzigingen. Sommige aanpassingen zijn bedoeld om de veiligheid en prestaties van de auto te verhogen, terwijl andere bedoeld zijn om esthetisch aantrekkelijke resultaten te produceren.

Over het algemeen heeft auto-tuning zijn voor- en nadelen.

Het voordeel van mechanische autotuning is dat het gewoonlijk de algehele prestaties van de auto verbetert en de onderhoudskosten verlaagt. Over het algemeen hebben motoren met een lagere cilinderpoortdruk meer baat bij het afstemmen van de auto, aangezien compressiekrachten bij grotere druk moeten worden uitgeoefend om meer brandstof uit de verbrandingskamer te halen. Lagere compressiedrukken resulteren in een langere, lage geluidsemissie. Het nadeel van mechanische motortuning is dat het geluid dat wordt gegenereerd door de verbrandingsprocessen meestal groter is dan dat van handmatige autotuning.

Aan de andere kant, wanneer auto-tuning de cilinderpoortdruk verlaagt, kunnen sommige motoren last hebben van hogere door de turbocompressor veroorzaakte emissies. Turbochargers, dit zijn op luchtinlaat gebaseerde turbomotoren die in fasen werken (opeenvolgende fasen van inductie met hoge motorsnelheden) zijn populair vanwege hun vermogenswinst. Zoals de naam al doet vermoeden, versterken turbocompressoren het vermogen van de verbrandingskamer via een luchtinlaatlading, die op zijn beurt extra lucht uit de turbocompressor aanzuigt, om de inkomende lucht naar een lagere druk te verplaatsen en daardoor de motorprestaties te verbeteren. Naast het vergroten van het vermogen, maken turboladers ook veel lagere geluidsniveaus door minder uitlaatpijpen te gebruiken.

Een laatste type auto-tuning betreft het gebruik van chiptuning-apparaten.

Chiptuning is steeds populairder geworden als een manier om de prestaties te verbeteren zonder de interne verbrandingsmotor (ICU) te wijzigen. Typisch, chiptuning maakt gebruik van een programmeur, die is geprogrammeerd om de karakteristieken van de verschillende componenten van de motor te veranderen, zoals variabele kleptiming en variabele kleplift. Dit stelt de programmeur in staat om de werking van individuele componenten te veranderen, wat resulteert in aanzienlijke prestatieverbeteringen. Hoewel chiptuning een aanzienlijke hoeveelheid geld kan besparen door lagere bedrijfskosten, is het belangrijk op te merken dat hoewel het programmeren van chips relatief veilig is, er kans is op motorschade. Daarom moet iedereen die chiptuning wil uitproberen, de hulp inroepen van gecertificeerde technici om maximale veiligheid te garanderen.

Rolling Road Racing is een buitengewoon leuke en opwindende manier om de prestaties van een auto te verbeteren. Bij dit type auto-tuning wordt de auto geoptimaliseerd voor maximale vermogenswinst zonder de motor zelf te veranderen. Rolling Road Racing wordt vaak gebruikt door professionele coureurs, maar ook door mensen met een passie voor het verbeteren van de prestaties van hun voertuigen. Door zorgvuldige planning en onderzoek kunnen racefanaten een aantal verschillende vermogenswinsten creëren, waardoor ze optimaal van hun auto kunnen genieten.

Zoals eerder vermeld, kan motortuning worden uitgevoerd op veel verschillende automodellen, ongeacht de fabrikant. Een van de meest populaire opties is om de bobines te upgraden. Dit kan worden bereikt door versleten spoelen te vervangen, de spanning van bougies te verhogen of over te schakelen naar een model met een hoger voltage. Over het algemeen geldt: hoe meer weerstand er aan de bobines wordt toegevoegd, hoe hoger het uitgangsvermogen. Het veranderen van de maat van de spoel en de dikte van de draad is ook een andere optie om het vermogen te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/