Alles over chip-tuning

Chip Tuning is een steeds populairder om het geluid van uw uitlaatsysteem te verbeteren zonder aan uw voertuig wijzigingen aan te brengen. Veel mensen zijn echter bezorgd dat ze hun motoren zouden beschadigen of zelfs hun garanties ongeldig maken als ze deze methode zouden uitvoeren. Het idee van het aanpassen van een gasmotor lijkt tenslotte vergezocht. Kan Chip Tuning je echt pijn doen of helpen? Zijn er voordelen om dit te doen?

Voordat we die vraag beantwoorden, moeten we begrijpen welke chiptuning echt is. Het basisidee achter ontstekingstiming is echt vrij eenvoudig: in plaats van het fysieke ontwerp van je motor te veranderen (dat illegaal is), verander je gewoon de details van het ontwerp dat de snelheid van de motor bij het opstarten regelen. Als u bijvoorbeeld een voorraadcarburateur heeft die minder pk produceert dan een turbocharged-motor, maar de carburateur is gemaakt van gietijzer en is nogal groot, u zou de carteropening kunnen aanpassen om meer lucht in de verbrandingskamer toe te staan, waardoor het

Dit is in wezen welke ontstekingstiming dat doet, en het is een heel natuurlijk proces.

Dus waarom zou iemand dan overwegen om met de motor te rommelen? Nou, er zijn twee belangrijke voordelen om dit te doen. In het beste case scenario krijgen mensen de hoogst mogelijke kwaliteit van de motor die ze mogelijk kunnen betalen en negatieve bijwerkingen kunnen elimineren. Helaas resulteert het scenario in het slechtste geval vaak in slechtere problemen voor degenen die hun auto’s proberen aan te passen. De meeste aftermarket-cilinderkoppen zullen bijvoorbeeld niet in bepaalde motoren passen, wat leidt tot cilinderschade, verhoogde slijtage op de lagers of beide.

Dus, het is belangrijk om op te merken dat op elk moment dat u overweegt iets te doen dat mogelijk de manier waarop uw voertuig kan veranderen, het beste om een professional te raadplegen voordat u het alleen doet. Maar zelfs als u besluit zelf de motor te roepen, moet u nog steeds uw handen op kwaliteit chip tuning software en een set kwaliteitshulpmiddelen krijgen. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt om het hele ding te herinneren met behulp van een scan-tool en een paar cheado-onderdelen, is de realiteit dat er veel bewegende delen van de motor zijn en als u niet weet wat u doet, kunt u uw voertuig gemakkelijk verpesten.

Een motor opleveren is leuk, maar vergeet niet dat u altijd een professional moet raadplegen voordat u een soort wijzigingen in de auto maakt.

Het is het beste om een professionele kijk te hebben over eventuele chip-afstemwijzigingen om ervoor te zorgen dat alles in evenwicht is en op zijn plaats is voordat u ze probeert. Als je onderzoek naar dit onderwerp hebt gedaan, moet je je ook realiseren dat internet gevuld is met veel verkeerde informatie en slechte informatie. Als u bijvoorbeeld wilt weten dat uw voertuig zo min mogelijk breekt, moet u niet sleutelen aan dingen zoals de timing of bougies.

De belangrijkste reden dat mensen chiptuning zullen uitvoeren, is om de pk te verhogen of om de emissies te verminderen. De belangrijkste vraag die de meeste van hen hebben, is hoe precies gaan ze om meerdere paardenkracht? Nou, de meest populaire methode is om delen van de motor te verwijderen die niet goed werkt. Een populaire methode is om pk te verhogen door meer lucht in de verbrandingskamer te plaatsen. Een voorbeeld hiervan zou zijn om meer olie toe te voegen aan de verbrandingskamer om het verbrandingsproces te helpen.

Bent u op zoek naar auto-tuning-services om de algehele prestaties van het voertuig te verbeteren? Klik hierĀ Chipperformance